Polícia pátra po piatich nezvestných ľuďoch

01.06.2011 Celý región

SITA/KR PZ Banská Bystrica.Foto: SITA
BRATISLAVA 1. júna (WEBNO0VINY) - Polícia vo Zvolene sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadanej 31-ročnej Petre Oláhovej zo Zvolena. Odbor kriminálnej polície vo Zvolene vyhlásil po žene 10. novembra 2010 celoštátne pátranie, dodnes sa ju však nepodarilo zadržať.

Hľadaná je obvinená z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Sudcom Okresného súdu vo Zvolene bol vydaný príkaz na jej zatknutie.


44-ročná Alžbeta Franeková z Lučenca

Polícia vo Zvolene sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po nezvestnej 44-ročnej Alžbete Franekovej z Lučenca. Franeková je nezvestná od 6. mája, keď v čase okolo 12:30 odišla z miesta svojho trvalého bydliska, pričom doposiaľ o sebe nepodala žiadnu správu. "Vykonávaným pátraním, ako aj vykonanými previerkami sa nezvestnú doposiaľ nepodarilo vypátrať," informovala agentúru SITA banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Alžbeta Franeková je vysoká 163 cm, štíhlej postavy, má hnedé rovné vlasy po ramená, modré oči. Na pravej ruke má jazvu po porezaní. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť, možno oznámiť na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne na linke 158.


39-ročný Slavomír Surový z Brezna

Polícia v Brezne sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadanom 39-ročnom Slavomírovi Surovom z Brezna. "Na menovaného je Krajským súdom v Prešove vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody pre trestný čin vraždy a pre trestný čin porušovania domovej slobody," informovala agentúru SITA banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Surový sa v mieste trvalého bydliska nezdržiava, jeho súčasný pobyt nie je známy.


Vlastimil Turošík z Bacúcha

Polícia sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadanom 50-ročnom Vlastimilovi Turošíkovi z Bacúcha. Polícia po tomto mužovi vyhlásila celoštátne pátranie 5. novembra 2010. Pátranie bolo vyhlásené na základe žiadosti vyšetrovateľa, ktorý vedie trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty.



Hľadajú Z. Lojku z Ostravy, údajného svedka podvodu

Polícia prosí verejnosť o pomoc pri pátraní po hľadanom 44-ročnom Zdenkovi Lojkovi z Ostravy. Celoštátne pátranie po ňom vyhlásili 8. októbra 2010, a to na základe žiadosti vyšetrovateľa, ktorý vedie trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu, kde je hľadaného muža potrebné vypočuť v procesnom postavení svedka.

Ak občania majú akékoľvek informácie o hľadanom mužovi, môžu ich oznámiť na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na známom telefónnom čísle 158. Informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.
 

Vyberte región